Belépés
Algíri krumpli
... - nyújtsuk ki körülbelül egy centi vastagra, s na...
Egyszerű linzi torta
... kenéshez.

1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk az apróra felkockázott vajjal/margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sót, sütőport, a reszelt citromhéjat és a tejföllel elhabart tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle (3:1 arányban). Fóliába csomagoljuk, fél órára a hűtőbe tesszük.
2. A r...
A megunhatatlan rizs
... levéve beletörjük a megtisztított fokhagymát, elkeverünk benne egy ...
Szendvics tippek
... vágva)
sonka (szeletelve)
1 tojás
vaj

2 szelet pirított kenyér

A hagymát és a zöldpaprikát - kevés vajon - pirítsd meg, add hozzá a sonkát, majd az elhabart (sózott) tojást, s ezt süsd meg rántottának. A pirítósokat vajazd meg, s tedd közéjük a rántottát.



Monte Christo sandwich

Hozzávalók:
sajt (szelete...
Karfiolleves
... karfiolt, és óvatosan keverve, kissé megfuttatjuk a hagymás zsíron. Ezután meghintjük liszttel és petrezselyemmel, kettőt-hármat keverünk még rajta, majd fél kávéskanál pirospaprikával elhabart tejfölt öntünk rá. Ezzel is jól elkeverjük, és vízzel vagy húslével felöntjük. Lefedve, kis lángon kb. 20-25 percig főzzük, míg a karfiol szára kezd puhulni. Ekkor beletesszük a reszelt tés...
mézes receptek Orsitól
... letakarjuk és 1 éjszaka hideg, de nem fagyos helyen pihentetjük (hűtőben).
Másnap lazán átgyúrjuk, nyújtjuk, óvatosan, inkább kis lángon sütjük.
Tetejét meg lehet kenni tejszínnel elhabart tojással is.
Dobozba téve 3-4 hétig is eláll(na).
Vigyázat, ez is nagyon hamar készen van (12-15 perc)! Úgy emlékszem, 150-160 fokos sütőben sütöttem, sütőpapíron.
A hőf...
Diós keksz
... és min. 3 órára a hűtőbe tettem (végül egy éjszakát pihent). Utána lisztezett felületen fél centis karikákra vágtam a tésztát, mindet sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem, megkentem az elhabart tojássárgájával, rányomtam egy citromkarikát és megszórtam egy kevés barnacukorral. Ment is a sütőbe 180 fokra, középső rácson, hagyományos üzemmódra. Kb. 12 perc alatt szép barnásra sült....
Itt a farsang...........
... vízzel. Amikor a hús félig puhára főtt, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a vágott petrezselymet, és puhára főzzük. Ezután a levest levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojássárgájával elhabart tejfölt, végül pedig kevés ecettel enyhén savanykásra ízesítjük.

Húsételek

Farsangi részeges csirke

hozzávalók: egy csirke, 8 dkg vaj, 3 dl fehérbor, ...
Padlizsános rakott hal
... tegyünk rá 5 dkg reszelt sajtot, ...
Húsvéti receptek
... felmelegített liszt közepébe kis mélyedésbe beleöntjük a tejben feloldott élesztőt. Belekeverünk egy kevés lisztet, és meleg helyre téve megkelesztjük. Mikor jól megkelt, hozzákeverjük az elhabart tojásokat és a langyosra lehűtött felforralt tejet. Ezután belekeverjük a cukrot, vajat, mandulát, mazsolát, apró szőlőt, 1 citrom reszelt héját és egy csipet sót. A tésztát kézzel jól k...
Zserbó
... víz

Elkészítés:

A tésztához: felfuttatjuk az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral. Az átszitált lisztet összedolgozzuk az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, s az egyes cipókat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagságúra).
A töltelékhez: a diót ös...
Diós beigli
... szirupot, összedolgozzuk a masszát és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, s az egyes cipókat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. A/4-es méretűre).
A kihűlt (és ugyancsak kiadag...
Recept
... merőkanál vizet öntünk alá. Ha megpuhult, áttörjük, felengedjük csontlével és folytonos keverés közben belefőzzük a liszttel elkevert tejszínt(tejet).Cukrozzuk, sózzuk, és ráöntjük az elhabart tojássárgákra. Ezzel már nem főzzük!Elkeverjük és megszórjuk petrezselyemmel. Pirított zsemlekockát adunk hozzá.
[m...
Mákos túrógombóc meggyöntettel
... vaj
zsemlemorzsa

Rácsorgatni:
porcukorral kikevert tejföl

Az öntethez:
magozott meggy
méz

A túrót villával áttörtem, hozzákevertem az elhabart egész tojást, a grízt, a mákot és a lisztet. Sóval, cukorral ízesítettem, végül a felvert tojásfehérjét is óvatosan beleforgattam. Az így kapott masszát fél órára a hűtőbe tettem. Közben ...
Teljes értékű palacsinta
... gyümölcs felaprítva (pl. cseresznye és szilva)

A tetejére: cukrozott darált mák (opcionális)

A liszteket egy tálba szitáltam. A tojást beleütöttem egy nagy tálba és elhabartam, majd hozzáadtam a tejtermékeket. Megsóztam, megcukroztam, majd fokozatosan belekevertem a sütőporral és őrölt mandulával elegyített liszteket. Végül beleforgattam az aszalt gyümölcsö...
A Kelkáposzta !
... vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rátesszük a gombát, sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és addig pároljuk, ameddig víztartalmát elveszíti. Ekkor hozzákeverjük az elhabart 1 db tojást, és lágy rántottaszerűen megsütjük. A szétterített kelkáposztaleveleket a gombával megtöltjük, szorosan felgöngyöljük, kissé meglapítjuk, majd lisztbe, felvert tojásba...
Mazsolás kalács
... gyúródeszkára. Formázzunk belőle 2 kis cipót, ezeket vegyük 3 felé, a darabokat sodorjuk rúddá, majd fonjuk össze. Í...
Kelkáposzta a csonterősítő
... üvegesre pirítjuk, ráteszszük a gombát, sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, és addig pároljuk, ameddig víztartalmát elveszíti. Ekkor hozzákeverjük az elhabart 1 db tojást, és lágy rántottaszerűen megsütjük. A szétterített kelkáposztaleveleket a gombával megtöltjük, szorosan felgöngyöljük, kissé meglapítjuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és reszel...
Fõételek
... vöröshagyma
zsír
bors


A nyers krumplit hámozd meg, reszeld le, a levét nyomkodt ki, szűrőben csurgasd le. Add hozzá a lisztet, az áttört főtt krumplit, az elhabart tojást, sózd és borsozd. Kevés zsíron párold meg az apróra vágott hagymát és a szálakra vágott káposztát, ezt is sózd és borsozd. Egy kizsírozott tepsibe terítsd el a krumpli felét, arra a...
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Monte Christo, megunhatatlan rizs, centi vastagra, lisztet elmorzsoljuk, apróra felkockázott, reszelt citromhéjat, tejföllel elhabart, kisebb cipót, hűtőbe tesszük, megtisztított fokhagymát, pirítósokat vajazd, hagymás zsíron, karfiol szára, hűtőbe tettem, éjszakát pihent, elhabart tojássárgájával, kevés barnacukorral, felkockázott zöldségeket, vágott petrezselymet, levest levesszük, tojássárgájával elhabart, tejben feloldott, kevés lisztet, elhabart tojásokat, langyosra lehűtött, tésztát kézzel, átszitált lisztet, elmorzsolt margarinnal, elhabart tojásokkal, csipet sóval, élesztős tejjel, egyes cipókat, lisztet összedolgozzuk, liszttel elkevert, elhabart tojássárgákra, túrót villával, elhabart egész, felvert tojásfehérjét, tálba szitáltam, tojást beleütöttem, nagy tálba, aszalt gyümölcsö, gombával megtöltjük, darabokat sodorjuk, nyers krumplit, levét nyomkodt, áttört főtt, elhabart tojást, apróra vágott, szálakra vágott, kizsírozott tepsibe, krumpli felét, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd,
© 2013 TVN.HU Kft.